Stavgang i Hesselager

Se her på hjemmesiden og infotavlen ved Østergade. Så er vi klar igen til nye oplevelser i naturen i omegnen af Hesselager og de dejlige udflugter til Glorup, Kajbjergskoven, Nørreskoven, Klintholm og mange nye steder venter os. Tag din nabo med og få ny energi og kræfter. Kaffe og evt. et stykke brød nydes undervejs. Der er altid nogen der kan køre, så der er absolut ikke en betingelse at man har bil, mød blot op og nyd samværet, solen og sommeren i fællesskab med andre.


Alle er velkomne

– også selvom du ikke bor i Hesselagerområdet. Kom og oplev egnens smukke natur samtidig med at du får en god gang motion! Stavgang passer til alle aldersgrupper, kropsbygninger og har god fysisk Formålet med turene er, at opleve vores smukke og varierede natur på alle årstider i hyggeligt samvær med andre.

 

Der er mange fordele ved at gå stavgang

Regelmæssig stavgang giver: et større energiforbrug, aflaster leddene, styrker ryggen og giver en bedre holdning. Det er en god motionsform, selvom man ikke er vant til at træne og er en effektiv træning for alle store muskelgrupper og skåner leddene i hofter, knæ og ankler. Stavgang kan formindske risiko for fald og giver god balance, og man opnår at forbedre konditionen på en meget enkel måde. Det styrker muskler og knogler i arme, ben, skuldre, nakke og ryg.

Stavgang er også for folk med gigt, dårlig ryg samt overvægt, og opløser muskelspændinger i skuldre og nakke. Stavgang i forhold til almindelig gang:

  • Giver 20% højere konditionseffekt
  • Giver 40% højere fedtforbrænding

 

Teknikken

Stavgangsteknikken er bygget op over kroppens naturlige reflekser. Ikke alle bruger disse reflekser i det daglige under gang. Det gælder derfor om at forsøge at gå helt naturligt med stavene.


Hvis du træner jævnligt på denne måde, vil der hurtigt ske en forbedring af teknikken. Det er effektivt. For at få det bedste resultat må træningen afpasses efter, hvor meget motion man er vant til at dyrke. Man må regne med at skulle gå 15-20 minutter et par gange om ugen. Stavgang er en social motionsform, fordi pulsen ikke skal være højere end at man kan gå og snakke med dem, man går sammen med.

 

Hvor og hvornår mødes vi?

Mødested ved klubhuset i Hesselager onsdag kl. 9.30 til ca. 11.30
Pause december-marts efter vejret.

 

Mangler du stave?

Mangler du stave første gang kan de lånes.

 

 

Stavgang 2017

9 billeder

Kunstbænken Ringe sø

2 billeder

Kontakt tovholder

Gunhild Mogensen
Østergade 39
5874 Hesselager
+45 62 25 11 79 | +45 25 71 18 84

 

Inge Marie Holmskov
Stokkebækvej 14
5874 Hesselager
+45 62 25 19 60 | +45 21 48 90 79

 

Glimt...

Et glimt fra en af de mange dejlige ture Stavgængerne er ude på. Herunder stavgangstur til Trappedal

 

Trappedal

 Starten på 2017 gik til Broholm, Kajbjergskoven og Brændeskoven

KONTAKT

  • Hesselager Forenede Sportsklubben
  • Klubhuset
  • Østergade 52 - 5874 Hesselager
  • Telefon +45 62 25 31 75
  • Formand telefon +45 21 48 90 79
  • Findvej